četvrtak, 3. srpnja 2014.

Taste of London



Prvi festival hrane u Londonu uspješno obavljen! Taste of London ili 'foodie wonderland' kako mu tepaju smješten u Regents parku zbilja raj za gurmane. U pet dana trajanja imate priliku isprobati preko 160 jela iz trenutno najpopularnijih Londonskih restorana, njih 40ak. Meni dovoljno :) Ali to nije sve, imate priliku i upoznati neke od cijenjenih svjetskih chefova poput Renea Redzepija, Michel Rouxa, Andre Garretta....i još mnogo imena koje tek pokušavam upamtiti i povezati ih s restoranima pa nema nekog smisla da ih nabrajam :)  

Partners in crime :)
Održavale su se i razne kuharske radionice, neke su držali i navedeni chefs, ali nismo uspjele dobiti mjesto. Kao i sve u Londonu već je sve bilo rezervirano za neke brže od nas. Next time bit ću u toj grupi, a do onda idemo u Taste Bank da kupimo crowns i isprobamo što više jela cijenjenih kuhara. Tko, šta? Da, festival ima svoju valutu pa tako morate u banku gdje lijepo svoje funte zamijenite crownsima kako bi se pojednostavio cijeli proces plaćanja.

Trudila sam se što više fotkati pa su me cure stalno gubile, kao takva nisam neko društvo haha pa smo zastale na cideru i tamo zapele duže vrijeme. Naime, nakon što su nam stavili slušalice na uši i ubacili u silent disco zaboravile smo radi čega smo zapravo došle i samo nastavile plesati. Kako je to dobra fora, svatko sluša što mu odgovara pa tako i svatko pleše u nekom svom ritmu usred parka, presmiješan prizor :) 

Ok, dosta priče, ionako je teško prenesti dojmove u par rečenica pa se nadam da će fotke odraditi bolji posao ;)



Radionica za koju eto nismo uspjele uloviti mjesta

Hot hot hot



Le Gavroche - Michel Roux - puy lentils and smoked chicken ballotin with sweet and spicy pepper mayo

Fino nam je Michel skuhao
Školica

Ekipa iz Sushi Sambe - restorana koji se nalazi na 39om katu Heron towera (japanska, peruanska i brazilska kuhinja)

Sangria that way!
Andre Garrett 
Andre Garrrett - Glazirani svinjeći obrazi u kremastom krumpiru i parfe od kikiriki maslaca sa slanom karamelom i malinama

Mjesto gdje smo zapele :)

Partaaaaay
Sixtyone - Goveđi obrazi u kobasici od goveđeg repa na pireu od celera
Sixtyone - Hrskava kamenica iz Dorseta 


L'Autre Pied - Janjeće rame s ketchupom od crvene paprike, pire od patlidžana, sušene crne masline
Assado - sporo kuhana hobotnica marinirana s chillijem, dimljenom paprikom i češnjakom na hrskavom toastu
Mahiki experience - poznati cocktail bar




Za vas odabrale, isprobale i poslikale četiri hrabre kušačice ;)


Za vas malo odvažnije, a znam da vas ima klik na link za recepte poznatih chefova sa Taste of London :)

Pozdrav svima,

Anja



























3 komentara:

  1. fantazija! blago tebi što si imala priliku posjetiti taj festival :)

    OdgovoriIzbriši
  2. ajme predivno... mogu si samo zamisliti kako je bilo.. :) malo zavidim..

    OdgovoriIzbriši