Potrebni Sastojci
- 1,2kg mesnate rajčice/ja sam radila sa šljivarom
- svježi ružmarin
- 7-8 češnjeva češnjaka
- svježa majčina dušica/timijan
- 1-2dcl maslinovog ulja
- sol
- papar
- papir za pečenje
- staklena teglica od 500ml
1. Operite rajčice pa ih narežite na četvrtine. Birajte rajčice podjednake veličine kako bi se ravnomjerno ispekle. Poslažite ih na što veći protvan/lim/škrovadu na koji ste prethodno stavili papir za pećenje, lagano posolite, popaprite i poškropite maslinovim uljem. Između rajčica ubacite neoguljeni češnjak i par grančica ružmarina.
2. Idealno bi bilo kada biste imali pećnicu sa ventilatorom radi bržeg sušenja. Zagrijte ju na 100oC i sušite rajčice otprilike 3-4 sata. Zatim ugasite pećnicu pa ih ostavite još nekih pola sata unutra da se lagano hlade.
3. Teglicu dobro operite pa ju sterilizirajte na način da ćete ju staviti u pećnicu na 50oC/10min kako bi se potpuno posušila. Izvadite ju da se ohladi.
4. Rajčice poslažite u staklenku, bacite ružmarin s kojim su se pekle i dodajte svježi ružmarin i majčinu dušicu. Pečeni češnjak ostavite među rajčicama jer i on je super ukusan kada ga se oguli :) Zalijte maslinovim uljem dok skroz ne prekrije rajčice, poklopite i tako pripremljene možete čuvati u hladnjaku i nekoliko mjeseci ako ih naravno prije ne smažete :)
-------> Ja nisam dugo izdržala, već sam ih drugi dan bacila na bruschettu :D Prepekla sam šnite kruha sa mozzarellom, sušenim bosiljkom i origanom, dodala rajčice, rikulu i malo svježe naribanog parmezana! Sutra ću probati sa mariniranim inćunima....jedva čekam! :)

Snack za prste polizat! Ja više ne znam šta mi je ljepše, ova rastopljena mozzarela il aromatične rajčice :)
OdgovoriIzbriši:)) a bas je! Jučer sam probala sa fetom pršuta gore mmmm super da ti se sviđa ;))
IzbrišiJoj! Jako volim sušene rajčice i dobre su! Slike su genijalne, kao da su mi pred očima!
OdgovoriIzbrišiMeni su totalno otkrice! :) Svaki Dan smisljam novu kombinaciju s njima! Hvala ti ;)
IzbrišiPrekrasno. To mi je još u planu, nadam se, da ču imati vremena :):
OdgovoriIzbrišiUpravo u pecnicu ubacila jos dva pleha puna rajcica :) Nađi vremena za njih, nema bolje meze ;))
IzbrišiUpravo sam se vratila s rucka od prijatelja koji imaju krasan vrt iz kojeg sam donijela nesto voca i povrca. To me podsjetilo na jedno ljeto pred par godina kad su mi ostavili kucu na cuvanje i kad sam im spremila ovakve rajcice. I sebi maznula teglu-dvije, za trud, jel :) Uzivaj, divno izgledaju!
OdgovoriIzbrišiPreporuci me prijateljima, odlicna sam u cuvanju kuca sa lijepim vrtovima :D A i sušim rajcice u slobodno vrijeme hahah hvala ti, nova dva pleha se upravo suše u pecnici ;))
IzbrišiOvo je zaista nešto posebno, pravim i sama i jako volim :)
OdgovoriIzbrišiJel tako? Nije teško, a rezultat je savršen ;)
IzbrišiOdlično, sušila sam ih i ja..Jako ih volim!
OdgovoriIzbrišiMa stvarno su super stvar ;)
IzbrišiKoji divan post, slike ocaravajuce. Nista ljepse od susenog paradajza, ja ga mogu jesti uvijek i u sve ga volim mijesati.
OdgovoriIzbrišiJoj baš lijepo da tako misliš o mojim fotkama <3 Sušene rajcice su toliko dobra stvar da ih ne mogu dovoljno nahvaliti :))
IzbrišiKakve primamljive fotke!!! Sada bi se udavila u onoj teglici:):)
OdgovoriIzbrišiNe smem propustiti priliku ovog leta da ovo napravim!
Hvalaaa ti :)) Samo ih ubaci u pecnicu i zaboravi na njih nekoliko sati, a onda meze mezice mmmm Nadam se da ces imati prilike ;)
Izbrišiuh, meni su sušene rajčice premija, obožavam ih! krasne ti fotke
OdgovoriIzbriši'Premija' zgodno receno :)) I ja se navukla skroooz! Hvala ti puno ;)
Izbrišiobožavam sušene pomidore,
OdgovoriIzbrišine znam zašto mi se uvijek činilo da je komplicirano!??
Ma nikako! Evo ja ih radila prvi puta i za par dana ponovila postupak :) Isprobaj, oduševit ćeš se i rezultatom i sa jednostavnoscu pripreme ;))
IzbrišiOvo iozgleda fantatično!
OdgovoriIzbrišiHvala ti :)) Zbilja je, evo vec naceli drugu teglicu...svi se navukli :)
IzbrišiI ja bi ih smazala ovako mirisne s ružmarinom, češnjakom i domaćim maslinovim uljem! Stvarno je jednostavno!
OdgovoriIzbrišiA volimo kad je jednostavno, a ukusno, jel tako? :))
IzbrišiBas skoro gledam neke bruskete sa rukolom i susenim rajcicam ali nikako da ih i sama napravim...dobro podsecanje....
OdgovoriIzbrišiNadam se da si se sjetila napraviti ih za vikend ;))
Izbriši