četvrtak, 24. listopada 2013.

Hummus od Bundeve

Malo sam se poigrala s bundevama ovih toplih jesenskih dana, ovaj put ih nisam rezbarila (al hocu za Halloween, to mi je takav gušt :D) nego sam ih pekla, sjeckala i miksala :) Miksala za dušu, jer juha je morala biti napravljena, ne mogu odoljeti kad mi bundeva zamiriši iz pećnice. Ali sam zapravo htjela napraviti nešto što nije toliko uobičajeno i što nisam do sada isprobala pa sam tako naišla na razno razne kombinacije namaza od bundeve te na kraju kreirala neku svoju, po osjećaju, sa slanutkom...

DSC_0073



Sastojci:



  • 150g slanutka (konzerviranog)

  • 200g pirea bundeve (znači pola manje bundeve, 400g će težiti prije nego se ispeče i očisti)

  • 100g ABC namaza (može i bez ako ne volite)

  • 3-4 češnjaka

  • 2-3 žlice domaćeg bučinog ulja

  • 1/2 žličice kumina

  • 1/2 žličice chilli praha

  • 1/2 žličice cimeta

  • sol i papar po želji

  • šaka kratko preprženih u tavi bučinih sjemenki (malo ih posolite!)


DSC_0054


 

1. Bundevu narežite na kriške, poslažite na papir za pečenje, posolite, popaprite, ubacite i neočišćeni češnjak te poškropite s malo suncokretovog/maslinovog ulja. Pecite 15min dok bundeva ne omekša -> na 200 c.

2. Kad se bundeva rashladila, očistite ju od korice, pa ubacite u blender s ostalim sastojcima. Ne zaboravite ubaciti i pečeni češnjak :) Dobro začinite pa blendajte/miksajte dok se svi sastojci ne povežu. Probajte pa dodajte još začina ukoliko je potrebno.

3. Servirajte sa još malo bučinog ulja, preprženim bučinim sjemenkama i slanim sirom poput fete, meni je taj spoj slatkastog i slanog odličan!

DSC_0048


4. Namazu je također potrebno i nešto hrskavo poput prepečenca, pa kombinirajte s čime volite. Možete začiniti tanke kriške kruha ili tosta sa maslinovim uljem, crvenom paprikom, češnjakom pa ih zapeči u pećnici ili tosteru. Isto možete napraviti i s kupovnim tortillama kao što sam ja, narežite na trokute, začinite pa ih zapecite 5min dok ne postanu hrskave.


Dip


DSC_0093

1 komentar:

  1. My first class I was waiting to turn in some ppawreork to the Division Dean (comp Sci). She came out and asked me if I wanted to start tonight there was a full section that was evidently not cancelled. Well, 15 minutes later here I go! I always want to make sure I cover every thing the first day and then remember I only need to cover that class content appropriate to that day and, of course, I want to be brilliant! Actually, I want to make sure the class is good for the students, and they come away with some aha' moments.

    OdgovoriIzbriši