Pa krenimo!
Potrebni sastojci
- 500g glatkog brašna
- 2 žlice kukuruzne krupice
- vrećica suhog kvasca (7g)
- 350-400ml tople vode
- 100ml maslinovog ulja
- prstohvat-dva soli
- sušene rajčice
- masline
- svježi ružmarin
- krupna sol
- malo svježe mljevenog papra
1. Prvo u zdjeli izmješajte suhe sastojke, brašno, kukuruznu krupicu, kvasac i sol.
2. Polako dodajte toplu vodu i maslinovo ulje, kada su se sastojci spojili, tijesto još malo premijesite na radnoj površini.
3. Vratite ga nazad u zdjelu, prekrijte prozirnom folijom pa ostavite na toplom mjestu 30ak minuta dok se smjesa ne udvostruči.
4. Kada se tijesto diglo, namastite tepsiju s još malo maslinovog ulja, posipajte krupnom soli pa prstima rasporedite tijesto po tepsiji dok ne prekrije dno.
5. Prstima napravite rupe/udubine u tijestu pa ih popunite maslinama i sušenim rajčicama. Posipajte svježim ružmarinom, još malo krupne soli, papra i maslinovog ulja.
6. Pecite na 200 0C -> 30ak minuta dok ne porumeni.
7. Odlična je i hladna ali mi smo ju jučer smazali toplu uz marinirane inčune, sir, čašu vina i jaaaako uživali :)
Nema komentara:
Objavi komentar