ponedjeljak, 14. listopada 2013.

Focaccia Sa Sušenim Rajčicama

Vani je sivilio ali kad ova focaccia zamiriši iz pećnice i magla nestaje. Znam da vas je večina sušila rajčice i sigurna sam da imate još neku skrivenu teglicu u hladnjaku ili špajzi koja je čekala baš na ovaj recept...Gordon Ramsey me inspirirao, naletila na neke filmiće na youtubeu gdje otkriva tajne dobrog domaćeg kruha, tijesta za pizzu te ove mirisne focaccie. Recept je jednostavan i brz, tijesto se ne mora dizati 2-3 puta, a opet ispadne rahla, sočna s hrskavom koricom.

DSC_0273


Pa krenimo!

Potrebni sastojci



  • 500g glatkog brašna

  • 2 žlice kukuruzne krupice

  • vrećica suhog kvasca (7g)

  • 350-400ml tople vode

  • 100ml maslinovog ulja 

  • prstohvat-dva soli

  • sušene rajčice

  • masline

  • svježi ružmarin

  • krupna sol

  • malo svježe mljevenog papra


 Focaccia


1. Prvo u zdjeli izmješajte suhe sastojke, brašno, kukuruznu krupicu, kvasac i sol.

2. Polako dodajte toplu vodu i maslinovo ulje, kada su se sastojci spojili, tijesto još malo premijesite na radnoj površini.

3. Vratite ga nazad u zdjelu, prekrijte prozirnom folijom pa ostavite na toplom mjestu 30ak minuta dok se smjesa ne udvostruči.

4. Kada se tijesto diglo, namastite tepsiju s još malo maslinovog ulja, posipajte krupnom soli pa prstima rasporedite tijesto po tepsiji dok ne prekrije dno.

5. Prstima napravite rupe/udubine u tijestu pa ih popunite maslinama i sušenim rajčicama. Posipajte svježim ružmarinom, još malo krupne soli, papra i maslinovog ulja.

DSC_0223


6. Pecite na 200 0C -> 30ak minuta dok ne porumeni.

7. Odlična je i hladna ali mi smo ju jučer smazali toplu uz marinirane inčune, sir, čašu vina i jaaaako uživali :)

DSC_0282

Nema komentara:

Objavi komentar