Sastojci:
- 150g slanutka (konzerviranog)
- 200g pirea bundeve (znači pola manje bundeve, 400g će težiti prije nego se ispeče i očisti)
- 100g ABC namaza (može i bez ako ne volite)
- 3-4 češnjaka
- 2-3 žlice domaćeg bučinog ulja
- 1/2 žličice kumina
- 1/2 žličice chilli praha
- 1/2 žličice cimeta
- sol i papar po želji
- šaka kratko preprženih u tavi bučinih sjemenki (malo ih posolite!)
1. Bundevu narežite na kriške, poslažite na papir za pečenje, posolite, popaprite, ubacite i neočišćeni češnjak te poškropite s malo suncokretovog/maslinovog ulja. Pecite 15min dok bundeva ne omekša -> na 200 c.
2. Kad se bundeva rashladila, očistite ju od korice, pa ubacite u blender s ostalim sastojcima. Ne zaboravite ubaciti i pečeni češnjak :) Dobro začinite pa blendajte/miksajte dok se svi sastojci ne povežu. Probajte pa dodajte još začina ukoliko je potrebno.
3. Servirajte sa još malo bučinog ulja, preprženim bučinim sjemenkama i slanim sirom poput fete, meni je taj spoj slatkastog i slanog odličan!
4. Namazu je također potrebno i nešto hrskavo poput prepečenca, pa kombinirajte s čime volite. Možete začiniti tanke kriške kruha ili tosta sa maslinovim uljem, crvenom paprikom, češnjakom pa ih zapeči u pećnici ili tosteru. Isto možete napraviti i s kupovnim tortillama kao što sam ja, narežite na trokute, začinite pa ih zapecite 5min dok ne postanu hrskave.
My first class I was waiting to turn in some ppawreork to the Division Dean (comp Sci). She came out and asked me if I wanted to start tonight there was a full section that was evidently not cancelled. Well, 15 minutes later here I go! I always want to make sure I cover every thing the first day and then remember I only need to cover that class content appropriate to that day and, of course, I want to be brilliant! Actually, I want to make sure the class is good for the students, and they come away with some aha' moments.
OdgovoriIzbriši