četvrtak, 9. kolovoza 2012.

Ražnjići Sa Kozicama i Žutim Rajčicama

Slaba sam na kozice, škampe, račiće bilo kakve, na buzaru, na gradele, u umaku, sa tjesteninom...i tako bi mogla nabrajati unedogled :) Više sam i dosadna sa njima, prvo što vidim kad otvorim menu su oni kako me gledaju, naručujem ih bez razmišljanja i onda žalim što nisam isprobala nešto novo -_-

Pa eto, odlučih onda barem pripremiti nešto drugačije, za mene drugačije, jer ih nisam utopila u umaku već u marinadi i bacila na grill tavu, a ne u posudu punu domaće pašte :) Recept je brz i jednostavan, zgodan za ove vruće ljetne dane...servirajte ih uz salatu, prilog koji vam odgovara ili same kao finger food :)


Potrebni sastojci/6 ražnjića

  • 18 repića kozica/to je nekih 200g, nisam vagala
  • 12 mini žutih ili crvenih rajčica ili još bolje mix da bude šarenije :) Umjesto rajčice možete kombinirati papriku u raznim bojama, kockice tikvica i sl.
  • što tanji drveni štapići


Marinada

  • svježi bosiljak/6 većih listova
  • sok od pola limuna
  • prstohvat origana
  • 6 žlica maslinovog ulja
  • 1 usitnjeni češanj češnjaka
  • 1/2 male čili papričice
  • sol i papar
  • grančica ružmarina s kojom će te kasnije nanositi marinadu na ražnjiće


1. Pripremite marinadu, bosiljak, češnjak i čili papričicu usitnite pa pomješajte sa ostalim sastojcima. Očistite kozice ali ostavite one male repiće pa ih ostavite barem sat vremena u marinadi. Rajčice razrežite na polovice ili ako su skroz sitne ostavite cijele pa naizmjenično sa kozicama napiknite na drvene štapiće.

2. Zagrijte grill tavu te ju premažite sa malo maslinova ulja. Pecite na jakoj vatri 2-3min sa svake strane, kozice su brzo gotove, samo pazite da vam se rajčice ne počnu raspadati :) Pred kraj sa grančicom ružmarina 'potapkajte' ražnjiće sa još malo marinade ili jednostavno kad ih izvadite iz tave zalijte preostalom marinadom da budu još mirisniji i sočniji mmmmljac! Pa me pozovite da ih isprobam :D


I za kraj, pošto me dugo nije bilo jedan morski kolaž za vas, pozdrav svima :)




Broj komentara: 20:

  1. Prekrasne fotke! A ražnjići su divni <3 pravi ljetni obrok! :)

    OdgovoriIzbriši
  2. Omiljena hrana :)))) Ovakvi paradajzići su prekrasni i najfiniji, žuti ko sunce <3

    OdgovoriIzbriši
  3. koja divna hrana, i divne morske fotke! baš po mom guštu :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala ti :)Morala sam oduševljenje Visom podjeliti s vama ;)

      Izbriši
  4. Jao Anja, ovo izgleda vrhunski. Vrlo, vrlo ukusno!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. wooohoooo drago mi je da ti se svida :D hvala ti puno ;)

      Izbriši
  5. Woow koja gozba,a tek morski kolaž..uživam,ali istinski!

    OdgovoriIzbriši
  6. Ha, i ja pravim nesto slicno, ali sa mnogo vise povrca... nazvali smo ga Ciganski cevap sa skampima:)... mozes da ga nadjes u poslednjem broju casopisa Mezze. Interesuje me razlika izmedju skampi i kozica...

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. hahaha Ciganski, dobra fora, super je kombinirati razlicite boje na raznjicima :))) Uvijek izgledaju veselo i slasno! Ne znam ni ja objasniti razliku, ali u mojoj glavi škampi imaju kvalitenije i mekanije meso od kozica i skuplji su :)

      Izbriši
  7. i ja sam ljubitelj svih morski zivotinjica,
    jako mi se sviđaju ovi šareni ražnjići

    OdgovoriIzbriši
  8. Sve izgleda prekrasno :). Fotke mora <3...

    OdgovoriIzbriši
  9. woow, koja milina...
    slabo smo na iste stvari:) ja kad odem na more, samo jedem razne morske plodeve... OBOŽAVAM!!!
    strašno mi nedostaje što kod nas nema svežih škampi...
    marinada <3<3<3

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Nema ih ni tu cesto, evo bas ovaj vikend pricali sa prodavacicom na ribarnici i kaze kako rijetko stignu jadranski škampi a kad dodu cijena im je bombasticna :D Drago mi je da ti se svida post ;)

      Izbriši