petak, 17. listopada 2014.

Columbia Flower Market

Jel idete ikada sami u šetnju gradom? Sami na ručak? Kavu? Jel izvedete nekad sebe i dobru knjigu u život? Ja često. Sjedim i družim se sa svojim mislima, promatram ljude za drugim stolovima, ponekad u žamoru čujem i naš jezik pa se iznenadim, čitam knjigu udobno smještena u fotelji u čošku i pijem svoju omiljenu kavu. Nisam znala kako sami sebi možemo biti dobro društvo dok nismo doselili ovdje, pogotovo kad uzmem fotoaparat pa odaberem stranu grada gdje se još nisam 'izgubila' i krenem. Tako je bilo i te nedjelje.


Columbia Flower Market je na listi od kad smo stigli, čak nam je relativno i blizu, ali svake nedjelje je nešto, uvijek prebacujemo za onu drugu koja tek dolazi... Lista se ne smanjuje što me nekad veseli, a nekad izluđuje :) 
Kao turist vjerojatno nećete imati vremena za obići ovakva mjesta, jednostavno ne dođu na red, a i treba se poklopiti da ste baš u nedjelju ovdje i da je sunčano po mogućnosti. 


What do you think dear? It's lovely! Brilliant! I tako to.


Na Flower Market dolaze Londončani kako bi kupili sadnice za svoje vrtove, drvca limuna ili masline za svoje balkone ili jednostavno odabrali veeeliki buket plavih hortenzija za dnevni boravak. U posljednje vrijeme sve je više turista pa su tako i sve veće gužve, mislim, i ja sam bila jedna od njih, probijala se fotoaparatom kako bi barem djelomično pokušala zabilježiti šarenu atmosferu.





Sve s fotoaparatima je rastjerao jer nisu ozbiljni kupci pa sam ga 'lovila' iz zasjede :)
Osim cvijeća i živopisnih prodavaća na Columbia roadu ima mnogo malih lokalnih dućančića sa hand made proizvodima, glinenim teglicama, posuđem, sa skrivenim prolazima do dvorišta koja su prepuna kojekakvih sitnica za prodaju, u jednom je dvorištu i mali buvljak, a u drugom nezaobilazni Lily Vanilli Bakery. Ako se ikad nađete ovdje obavezno isprobajte neki od njihovih kolača koji su uvijek ukrašeni jestivim cvijećem, a neki od sastojaka su i cikla, mrkva, ružmarin s jabukama, maline i mak...svake nedjelje se može isprobati neka nova kombinacija okusa, njam. 

Lily Vanilli Bakery



Little helper :)






Color coordinated tete <3

Mogla bi ovu nedjelju ponovo, B će sigurno biti oduševljen idejom haha

Uživajte u vikendu,

-Anja



Location: Columbia road - East London
How to get there? Hoxton ili High Street Shoreditch tube station
When is the best time to visit?: Sunday

2 komentara:

  1. Kako je divno sve, bas ne znam sta bih izdvojila. Mozda one loncice sto vise :) Preslatko je :)

    OdgovoriIzbriši
  2. predobro! uistinu čudesno mjesto. :)
    i slažem s ovim da možemo biti dobro društvo sami sebi, ali lakše se izgubiti u nepoznatoj londonskoj masi ljudi, nego zagrebačkoj. i bez knjige nigdje!
    i ove živopisne slike su prekrasne.

    OdgovoriIzbriši