petak, 20. travnja 2012.

Sir u maslinovom ulju sa začinskim biljem

Danas ne kuham :) Ali dijelim sa vama jednu jednostavnu, a vrlo ukusnu ideju. Već sam spomenula kako sam zaljubljena u razne meze mezice, pa od tuda i ova verzija brzinske bruschette iza koje vino samo klizi...sigurno znate na što mislim ;)



Potrebni sastojci

  • 200g feta sira
  • 100ml maslinovog ulja
  • 2 češnja češnjaka
  • svježi ružmarin
  • svježi timijan
  • sušeni origano (Hvarski :)
  • šareni papar
+
  • prepečeni kruh, svježa rajčica, fino vino, dobro društvo... 

Upute su kratke i jednostavne, nasjeckate sir na sitne kockice ili ako vam je draže usitnite prstima. Ako planirate sir servirati gostima/prijateljima/obitelji i računate da će se brzo pojesti odaberite neku dekorativnu zdjelicu, u protivnom, uzmite posudu s poklopcem ili staklenu teglicu. Dodajte sve prethodno navedene začine u količini koja vam je po ukusu, izmješajte pa ostavite da malo odstoji kako bi trave pustile svoje arome u ulje. 



Prepecite kruh, šnite malo istrljajte svježim češnjakom (ako ga volite, a ja ga volim u svemu i sa svime :) pa nasjecite na manje komade. Servirajte sa svježom rajčicom i sirom u maslinovom ulju. Nadam se da se vino već hladi!




***Da se vratim na onu staklenku od prije. Sir u maslinovom ulju kao što vjerojatno znate i nije baš jeftin, a često ni taj sir unutra nije nešto. Ako dijelite moje mišljenje, uzmite staklenku, stavite sir po želji unutra, trave odnosno začine, jednu chilli papričicu ako volite malo pikantnije i prelijte maslinovim uljem. Važno je da je sir skroz potopljen u ulju kako se ne bi počeo kvariti. Držite ga na hladnom, ulje će se vjerojatno malo stegnuti, ne brinite, samo ga prije serviranja ostavite desetak minuta na sobnoj temperaturi da opusti :)

Broj komentara: 6:

  1. I ja mislim da je nepotrebno kupovati konzervirani sir u teglici, zato mislim da je ovaj prijedlog super. Prelijepo si sve prezentovala, za 10.

    OdgovoriIzbriši
  2. Zaljubila sam se u ovaj blog na pravi pogled!! :) Ja takodđer volim ove male mezice :) Pratimo se!

    OdgovoriIzbriši
  3. Meni se ovo jaaaakooo dopada... :) Bas po mom ukusu!

    OdgovoriIzbriši