utorak, 2. rujna 2014.

Pršut i Kozji Sir s Medom

U zadnja dva posta ste zajedno samnom putovali po Španjolskoj pa je vrijeme da nešto i pojedemo!
Kao što vidite, ovo nije recept, više ideja i prilika da vam pokažem čega smo pojeli najviše zadnje večeri u San Sebastianu :) Osobno sam oduvijek voljela slatko slane kombinacije kao npr. slani štapići umoćeni u nutellu (ups!), a dok pišem ovaj post grickam slani kikiriki prethodno pržen u medu mmm. Tako smo i te večeri probali desetak različitih tapasa ali ovaj smo naručivali opet i opet, uz sangriu naravno. Grilani vrući kozji sir preliven medom uz slani jamon, tako jednostavno, a tako dooobro!



Potrebni sastojci:

  • tanko rezane šnite nekog rustikalnog baguetta
  • pakiranje kozjeg sira (s plemenitom bijelom plijesni)
  • kvalitetni pršut 
  • med
-> ovu kombinaciju možete upotpuniti grilanim četvrtinama svježe smokve ako ih imate pri ruci :)




Pripremite pleh obložen papirom za pečenje i gril tavu. Za slikanje sam sve zajedno pekla u pećnici ali sam kasnije otkrila da je ipak bolje prethodno grilati šnite kozjeg sira na tavi, ako imate kvalitetne sastojke i jedno i drugo bit će jaaako fino :) 
Znači, na pleh poslažite tanke šnite kruha pa ih ubacite u pećnicu da se malo prepeku (po želji premažite s malo maslaca!), na 200oC nekih 5-6min. Za to vrijeme,u neprijanjajućoj tavi, minutu sa svake strane grilajte kozji sir koji ste pokapali s malo meda. Rasporedite šnite pršuta i kozjeg sira po bruschettama pa ih vratite u pećnicu na još 2min i spremne su za poslužiti nakon što ste ih još jednom pokapali s malo meda! 






Hvala što me pratite <3

-Anja

Broj komentara: 5:

  1. Prefino. Hvala za odlicnu ideju!

    OdgovoriIzbriši
  2. Anjaaaa moja, ovo ti je bomba! :) Isprobavam sigurno, definitivno si već mogu zamislit okus u ustima ;)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. hahah hvala ti <3 Izazivaju ovisnost, toliko su dobri!! :D

      Izbriši
  3. Mmm ovo je sigurno jako fino! Moram si napraviti! Svaka kombinacija kozijeg sira i pršuta za mene je pogodak! Super ideja!

    OdgovoriIzbriši