četvrtak, 29. kolovoza 2013.

Tuna Krastavci

Svježi, hrskavi, sočni, ljetni...krastavci! Ovaj način serviranja već je viđen, nisam ništa novo izmislila. Vizualno mi se ideja baš svidjela ali mi je palo na pamet da unutra ubacim tunu. Obožavam poslagati tanke kriške svježeg krastavca sa zrnom soli na domaći kruh namazan tuna paštetom mmm. Tako je zapravo i nastao ovaj post, i fotke i recept...kod bake na terasi, za vrijeme jednog toplog ljetnog dana. Jedini 'zez' ovog recepta i općenito svježih krastavaca je taj što puštaju vodu pa se moraju brzo jesti :)

 DSC_0189


Sastojci po sjećanju



  • 2-3 svježa krastavca (što ravnija)

  • svježi vlasac

  • 1 svježa crvena paprika ili chilli paprika ako volite ljuto

  • 1 sirni namaz 150g (ovaj novi Vivis je odličan)

  • 2 male konzerve tune (koristila sam Rio Mare)

  • 1/2 češnjaka

  • par kapi limuna

  • papar


-> ukoliko imate onu malu spravicu/nožić za guljenje limuna onda ćete ove crte po krastavcu lako napraviti, a ako nemate možete pokušati s vrhom vilice. Također ih možete 'ukrasiti' s onim nožićem za guljenje krumpira :)

DSC_0207


1. Ocijedite dvije konzerve  tune od ulja i zajedno sa sirnim namazom ubacite u posudu u kojoj ćete sastojke zajedno izmješati, odnosno izmiksati štapnim mikserom (ako ga imate) u glatku kremu. Po želji dodajte koju kap limuna, malo papra i samo pola jednog češnjaka.

2. Kremu od tune prebacite u malu plastičnu vrećicu za zamrzavanje i odložite u hladnjak.

3. Operite krastavce i pokušajte napraviti crte kako sam opisala gore.

4. Zatim ih narežite na podjednake kriške, debljine 1cm i lagano izdubite žličicom ili nožićem, kako vam je lakše.

5. Izdubljene krastavce poslažite na dekorativni tanjur spreman za serviranje. Uzmite vrečicu s kremom od tune iz hladnjaka, škarama odrežite čošak i na taj način ćete lakše ravnomjerno napuniti izdubljene krastavce.

6. Za kraj sitno narežite vlasac i crvenu papriku pa posipajte po krastavcima.

DSC_0193

2 komentara:

  1. Hi Chef,I kinda, sorta made this same dish the other day but did trick it up a bit.Instead I added some tomato sauce, loads of gailrc, a smidgen of apple cider vinegar, a packet of sodium laden Sazon Goya with culantro and achiote, sofrito and a boatload of green olives and capers served over steamed rice.Even my finicky lady-friend thought it was delicious.And I'll also have ya know that I elected to drink my bottle of merlot rather than cook with it. I'm just saying. :)

    OdgovoriIzbriši