ponedjeljak, 25. studenoga 2013.

Salata s Potočarkom i Šipkom

Što volim potočarku! Divni su mi ti mali pravilni listići zelene boje, ona je manekenka među salatama. Ima je na tržnicama sada kao i šipka koji puca od C vitamina i samo čeka da ga ubacimo u slana i slatka jela tokom ovih hladnih dana. Nekako je i svečan, morate priznati, ta crvena boja je baš dekorativna i podiže svaku kombinaciju. Otkrit ću vam i jedan fini dressing kako svakodnevnu, pomalo dosadnu salatu podići na višu razinu. Možete se malo praviti važni i zamješati spomenuti dressing, dodati nekoliko cijelih oraha, slanog feta sira i svi okusi su tu, slano, slatko, kiselo, orašasto, a svi se tako dooobro spajaju u jedno...
DSC_0204


Potrebni sastojci/nema točnih mjera, ovo je salata, poigrajte se omjerima po vašem ukusu :)



  • potočarka

  • 1 očišćeni šipak

  • mladi kozji sir ili feta sir

  • 1-2 kuhana jaja po osobi (ako ste vještiji u kuhinji poširajte jaja tako da žutanjak ostane tekuć! )

DSC_0189


Dressing


1 žlica senfa

3 žlice jogurta

1/2 žlice meda

5 žlica maslinovog ulja

sok 1/2 limuna

malo soli


Postupak


Potočarku operite, servirajte na tanjure.

Skuhajte jaja, narežite ih po želji i poslažite po salati.

Zamutite dressing s navedenim sastojcima.

Razmrvite sir po salati.

Prelijte dressingom.

Posipajte šipak po salati i uživajte!

***Jaja možete izbaciti ako niste njihov fan, ali možete dodati cijele orahe, poigrati se sa tanko sjeckanim jabukama i umjesto kozjeg sira dodati feta sir kao slani kontrast ovom slatkasto-kiselom umaku...budite maštoviti i igrajte se sa sastojcima :) ***


Dobar tek!


DSC_0200

DSC_0214

DSC_0235

Nema komentara:

Objavi komentar