Sastojci
Biskvit:
- 3 jaja
- 130 g šećera
- 200 g oštrog brašna
- 150ml mlijeka
- 100ml ulja
- 1 prašak za pecivo
- 1 vanilin šećer
- naribana korica limuna
- šećer u prahu za posipanje kolača
Nadjev:
- 2 jaja
- 500g svježeg sira (dobro ga ocijedite ako je u sirutki)
- 1 kiselo vrhnje (200ml)
- 1 vanilin šećer
- 3 žlice šećera
-> pekla sam kolač u OKRUGLOM KALUPU promjera 30cm kako bi dobila lijepe kriške u obliku trokuta
Postupak
1. U posudi dobro izmiksajte šećer i jaja, pa postepeno u smjesu dodajte ostale sastojke. Miksajte kratko, dok se sastojci ne povežu.
2. Kalup namastite s malo maslaca kojeg ćete posipati s malo brašna. U njega ulijte pola smjese pa pecite u pećnici na 180 oC 6-8min kako bi se biskvit malo stegnuo pa ćete lakše rasporediti sir po njemu.
3. Dok se prva polovica biskvita peće izmješajte sir s ostalim sastojcima, najbolje mikserom, da dobijete glatku kremu.
4. Izvadite biskvit iz pećnice i ako se dovoljno stegnuo prelijte ga sirom, pa sir prelijte s ostatkom smjese za biskvit. Nemojte brinuti ako se smjese malo pomješaju, vjerujte to neće utjecati na okus :) Provjereno!
5. Pecite još otprilike 25min na 180 oC. Kada se kolač rashladio posipajte ga s malo šećera u prahu. Navodno se on služi hladan ali mi smo ga jeli toplog i bio je savršen takav :)
Prekrasne fotkice, obožavam ovu pitu!
OdgovoriIzbrišiHvala tiii :) I ja sam takav fan da od jutra gledam svježi sir u frižideru i zamišljam ga u ovoj piti haha do podneva ce vjerojatno i biti tako :*
OdgovoriIzbriši