subota, 26. siječnja 2013.

Potočarka i Ananas

Evo mene još malo s Lisabonom, šta ću kad mi je dan kada sam jela ovu salatu od početka do kraja bio 'baš baš' pa da bar dio podjelim s vama <3 Duge šetnje, toplo sunce, terasa, sangria i dobro drušvo u paketu...

Za dane kada vam se jede nešto svježe i jednostavno, a imate u planu ići do placa po potočarku ili mladi špinat ovo je idealno :)

Nemojte se ljutiti, ali ovaj post, osim onom dobrom društvu koje sam već spomenula, Jelena, tu prvenstveno mislim na tebe, posvećujem i jednoj dragoj Nadi, kojoj jaaaako fale moji recepti :) Curke hvala vam <3



Potrebni sastojci/3 porcije salate


  • 100g potočarke ili baby špinata
  • 1 svježi ananas (pola vam treba za salatu, a pola za desert :)
  • 500g pilećeg filea
  • 2 mrkve
  • 2 krumpira (crveni je bolji za prženje)
  • 2 češnja češnjaka
  • malo ulja za prženje

Cocktail umak

  • žlica ketchupa
  • 2 žlice majoneze
  • 1 žlica jogurta
  • 3 žlice soka od naranče
  • sol i papar
----> servirate uz salatu 



1. PILETINA: nasjecite na tanje komade, kao šnicle ili na prutiće ako vam je draže, začinite sa soli i paprom, dodajte 2 češnjaka nasjeckana na ploške, zalijte s malo ulja pa ostavite da stoji dok pripremate ostalo.

2. ANANAS: očistite ananas, pola ostavite za kasnije (desert), a pola nasjecite na tanke ploške koje možete odmah i posložiti po tanjuru kao što je prikazano na slici. Naravno, to je samo prijedlog serviranja, vi jednostavno možete sve ubaciti u jednu zdjelu :)

3. MRKVA: očistite i naribajte mrkvu.

4. KRUMPIR: ogulite ga, nasjecite na tanke ploške pa zatim te ploške na prutiće. Takve krumpiriće stavite na papirnati ubrus da upije svu suvišnu vlagu kako bi se ljepše ispržili.

5. POTOČARKA: operite ju, stavite u jednu zdjelu pa začinite po ukusu, ja sam koristila samo aceto balsamico npr.

6. I sada, kad ste sve sastojke pripremili u dvije tave istovremeno ispržite krumpiriće da postanu hrskavi, a piletinu izgrilajte na tavi, vrlo kratko, na srednjoj vatri, svega 5-6 min, pazite da ju ne presušite jer pileći file, dobro pripremljen može biti taaaako sočan i ukusan :)
Krumpiriće izvadite na papirnati ubrus, lagano posolite, a pileće odreske nasjecite na prutiće dok su još vrući.

7. Servirajte kao na slici ili na neki svoj način, uz cocktail umak sastrane :)












...nakon sunčanja na terasi, omamljeni od sangrije, uživali smo u zalasku sunca u Belemu <3 Ponovilo se!


Broj komentara: 12:

  1. Obožavam potočarku, a kombinacija s ananasom, milina! :)))

    OdgovoriIzbriši
  2. Predivano izgleda, dekorativno, divne boje, da je ukusno vjerujem. Voljela bih sad jedan ovakav tanjir :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala ti Gordana :) Evo šaljem jedan u tvojem smjeru!

      Izbriši
  3. Super izgleda! A ne bi bilo loše skoknuti do Portugala i probati ;)

    OdgovoriIzbriši
  4. Jako, jako lepo izgleda! I ukusno! Uh taj Portugal... bas je ostavio utisak na tebe...

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Šta ću, ne mogu si pomoći, Lisabon je zbilja poseban <3 Hvala ti :*

      Izbriši
  5. Odlična salata i super kombinacija ! Jako volim ovakve osvježavajuće i ukusne lagane obroke, baš mami !
    Super za Lisabon, kod mene je još uvijek na listi želja, ...., nadam se da ću ga uskoro i uživo doživjeti :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. I ja se nadam za tebe da će Lisabon što prije doći na red :))) Uživat ćeš! Hvala ti, drago mi je da ti se sviđa ;)

      Izbriši