Za dane kada vam se jede nešto svježe i jednostavno, a imate u planu ići do placa po potočarku ili mladi špinat ovo je idealno :)
Nemojte se ljutiti, ali ovaj post, osim onom dobrom društvu koje sam već spomenula, Jelena, tu prvenstveno mislim na tebe, posvećujem i jednoj dragoj Nadi, kojoj jaaaako fale moji recepti :) Curke hvala vam <3
Potrebni sastojci/3 porcije salate
- 100g potočarke ili baby špinata
- 1 svježi ananas (pola vam treba za salatu, a pola za desert :)
- 500g pilećeg filea
- 2 mrkve
- 2 krumpira (crveni je bolji za prženje)
- 2 češnja češnjaka
- malo ulja za prženje
Cocktail umak
- žlica ketchupa
- 2 žlice majoneze
- 1 žlica jogurta
- 3 žlice soka od naranče
- sol i papar
----> servirate uz salatu
1. PILETINA: nasjecite na tanje komade, kao šnicle ili na prutiće ako vam je draže, začinite sa soli i paprom, dodajte 2 češnjaka nasjeckana na ploške, zalijte s malo ulja pa ostavite da stoji dok pripremate ostalo.
2. ANANAS: očistite ananas, pola ostavite za kasnije (desert), a pola nasjecite na tanke ploške koje možete odmah i posložiti po tanjuru kao što je prikazano na slici. Naravno, to je samo prijedlog serviranja, vi jednostavno možete sve ubaciti u jednu zdjelu :)
3. MRKVA: očistite i naribajte mrkvu.
4. KRUMPIR: ogulite ga, nasjecite na tanke ploške pa zatim te ploške na prutiće. Takve krumpiriće stavite na papirnati ubrus da upije svu suvišnu vlagu kako bi se ljepše ispržili.
5. POTOČARKA: operite ju, stavite u jednu zdjelu pa začinite po ukusu, ja sam koristila samo aceto balsamico npr.
6. I sada, kad ste sve sastojke pripremili u dvije tave istovremeno ispržite krumpiriće da postanu hrskavi, a piletinu izgrilajte na tavi, vrlo kratko, na srednjoj vatri, svega 5-6 min, pazite da ju ne presušite jer pileći file, dobro pripremljen može biti taaaako sočan i ukusan :)
Krumpiriće izvadite na papirnati ubrus, lagano posolite, a pileće odreske nasjecite na prutiće dok su još vrući.
7. Servirajte kao na slici ili na neki svoj način, uz cocktail umak sastrane :)
...nakon sunčanja na terasi, omamljeni od sangrije, uživali smo u zalasku sunca u Belemu <3 Ponovilo se!
Obožavam potočarku, a kombinacija s ananasom, milina! :)))
OdgovoriIzbrišiHvala ti :) Kombinacija je sve iznenadila okusom :)
IzbrišiPredivano izgleda, dekorativno, divne boje, da je ukusno vjerujem. Voljela bih sad jedan ovakav tanjir :)
OdgovoriIzbrišiHvala ti Gordana :) Evo šaljem jedan u tvojem smjeru!
Izbrišiah, divota! uživaj! :)
OdgovoriIzbrišiHvala ti :*
IzbrišiSuper izgleda! A ne bi bilo loše skoknuti do Portugala i probati ;)
OdgovoriIzbrišiHvala ti! Ne bi, ne bi, slažem se ;))
IzbrišiJako, jako lepo izgleda! I ukusno! Uh taj Portugal... bas je ostavio utisak na tebe...
OdgovoriIzbrišiŠta ću, ne mogu si pomoći, Lisabon je zbilja poseban <3 Hvala ti :*
IzbrišiOdlična salata i super kombinacija ! Jako volim ovakve osvježavajuće i ukusne lagane obroke, baš mami !
OdgovoriIzbrišiSuper za Lisabon, kod mene je još uvijek na listi želja, ...., nadam se da ću ga uskoro i uživo doživjeti :)
I ja se nadam za tebe da će Lisabon što prije doći na red :))) Uživat ćeš! Hvala ti, drago mi je da ti se sviđa ;)
Izbriši