petak, 12. rujna 2014.

Tjestenina Sa Sušenim Rajčicama, Chilijem i Gamberima/ Shrimp, Chilli and Sun-dried Tomato Pasta

Prvi put ovako pripremljenu tjesteninu probala sam u Jamie Oliver Italian restoranu prije dosta vremena. To je bilo prvo jelo koje sam probala u nekom od njegovih restorana i mislim jedino koje mi se svidjelo haha Osobno, puno su mi draže njegove emisije i recepti nego ponuda u navedenom lanacu restorana. Sori Jamie. Ali ova kombinacija savršeno funkcionira, pogotovo uz dodatak svježeg chilija, ljuto, slatkasto, kiselo, gorčina od rukole...ma super kažem vam! A najbolje od svega, imate večeru ili ručak za manje od 15min :)


_________________________________________________________________________________

Potrebni sastojci/2 osobe


  • 200-250gr tjestenine po želji
  • 200gr gambera 
  • 3 žlice pelata sjeckanih na kockice (Cirio npr.)
  • 2 žlice paste sušenih rajčica (ili 6-8 sušenih rajčica koje ćete usitniti)
  • 4 žlice bijelog vina
  • 2 češnjaka
  • 4 žlice maslinovog ulja
  • 1 svježi chili (po želji stavite manje/više)
  • sol i papar
  • mala žličica smeđeg šećera (da smanji kiselinu rajčice)
  • 2 šake svježe rukole
  • svježe ribani parmezan
  • 2 žlice soka od limuna i po želji malo naribane limunove korice

Postupak

Stavite kuhati tjesteninu prema uputama u zasoljenu kipuću vodu. Kuhajte ju minutu manje nego što piše na pakiranju.
U tavi zagrijte maslinovo ulje, dodajte usitnjeni češnjak i zatim gambere. Nakon minute dodajte obje rajčice, šećer, sol, papar, sjeckani chili, limunov sok pa podlijte s vinom. Dinstajte na srednjoj vatri. Umak bi trebao biti gotov kad i tjestenina. 
Ocijedite tjesteninu, ne ispirite ju ali ostavite par žlica vode u kojoj se tjestenina kuhala. Prebacite ju u umak, podlijte s malo vode u kojoj se tjestenina kuhala pa ostavite na vatri još minutu-dvije dok se sve skupa ne poveže.
Servirajte, dodajte rukolu na svaku porciju, u grubo naribajte pamezan (najbolje nožićem za guljenje krumpira ;) ) i poškropite s još malo maslinovog ulja i svježe ribane limunove korice. 


_________________________________________________________________________________

English version


Can you believe this? My first English version recipe on the blog! After 6 months in London it was about time :)

Ingredients/2 portions
  • 200-250g dried pasta of your choice
  • 200g gamberetti or tiger shrimps
  • 3 tbsp of can chopped tomatoes
  • 2 tbsp sun-dried tomato paste
  • 4 tbsp of white wine
  • 2 garlic cloves
  • 4 tbsp of extra virgin olive oil
  • 1 fresh red chilli
  • salt and pepper 
  • 1 tsp brown sugar
  • 2 handfuls rocket
  • 2 tbsp lemon juice and lemon zest if desired

What to do with the ingredients?

Cook your pasta in a pan full of salted boiling water according to the packet instructions, just reduce the cooking time by a minute or two, nobody likes overcooked pasta. 
Meanwhile, heat 4 tablespoons of extra virgin olive oil in a frying pan and toss in the garlic and prawns, sauté them for a minute. Add both tomatoes, white wine, salt, chilli, pepper, lemon juice and simmer for approximately 5min. Drain the pasta reserving a little of the cooking water. Toss the pasta with the sauce, season more if needed, simmer for a minute more and then serve on plates. Add fresh rocket, grated grana padano cheese and sprinkle with more olive oil and lemon zest if you like. 
Serve hot! But I don't mind it cold :)

_________________________________________________________________________________



Pozdrav svima,

-Anja


2 komentara: