srijeda, 12. veljače 2014.

Vege Bar Nishta

Ok, znam, malo je čudno da Biftek piše o vege baru ali volim slanutak i kvinoju i tahini i rižu i batat i volim da mi kuhaju s vremena na vrijeme, pa makar i bezmesno :) Trebale smo se naći u gradu na kavi ali je Ida imala ideju okupiti nas u novootvorenom vege baru Nishta u Masarykovoj 11 na prvom katu. Kad mi je napisala: 'a ja te mislila voditi u nishta' ja sam mislila da nishta od te kave, Ida se i inače dobro služi ironijom. Igra riječima ali zapravo u sanskrtu riječ nishta definira povišeno stanje uma u meditaciji, u fazi koja prethodi nirvani. Sad smo nešto i naučili pa mogu nastaviti pisati o hrani, ono što nas najviše i zanima.
Ružica i Gildas, švicarsko hrvatski par nakon otvaranja prvog vegeterijanskog restorana u Dubrovniku i njegova uspjeha odlučili su se riskirati i otvoriti Nishta u Zagrebu. Priznajem, nisam nešto od vege restorana, nisu moj prvi izbor ali njihov menu je zbilja šarenilo zanimljivih kombinacija po vrlo pristupačnim cijenama. Nije bilo lako odlučiti se. Isprobale smo tri glavna jela, pogledajte koja, što nam se svidjelo, a što ne....

Chick burger


Chick Burger 55 Kn


Burger od kvinoe i slanutka. Serviran s umakom od pečene buče i hrena, mladim špinatom, radićem i neodoljivim štapićima od batata.

Burger nam se baš svidio, kombinacija je odlična, a porcija izdašna. Za naš ukus nedostajao je neki umak sastrane pa  nakon što smo smazale sav tahini serviran uz falafel zamolile konobara za još jednu porciju. Nisu sam ga dodatno naplatili što je baš lijepo.

DSC_0075


Falafel 50 Kn


Prženi kolačići od slanutka servirani u pogači sa salatom i umakom od tahinija i čilija. Garantirano dobar odabir, naše najprodavanije jelo u Dubrovniku!

Tako pročitavši navedeno u meniju ziheraški naručujem falafel. Kukavica. Ali zbilja je bio odlično pripremljen, te u kombinaciji s ciklom, salatom, tahinijem i chilli umakom ništa mu ne bi ni oduzela ni dodala. Jedino moram ispraviti, ono nisu kolačići ono su veeelike kugle falafela, njih 5 da budem točnija :) Porcija za velike.

Falafel

Falafel


Dahl 50 Kn













Po indijskom vjerovanju jelo koje je najbolje izbalansirano. Varivo od crvene leće. Servirano s jogurtom, basmati rižom, svježim korijanderom i čili uljem.

Alina je naručila Dahl jer sam ju zeznula naručivši Falavel, sori Alina :) Ako pitate nas tri, nama baš i nije bilo izbalansirano kako kažu :/ Od sva tri jela ovo nam se najmanje svidjelo, bilo nam je zbilja preintenzivno. Puno currya, chilli, svježi korijander...uh. Jogurt bi malo trebao ublažiti stvar ali nije mu uspjelo.

DSC_0071


DSC_0107

Najavljuju i SALAD BAR što mi se posebno sviđa!

DSC_0110

Pogled na stare zagrebačke krovove, a vani kiša....

DSC_0111

DSC_0114

Svježi tulipani, šarene čaše, ljubičasti zidovi, jastučići na klupama...prostor odiše toplinom i baš je nekako ugodan za druženje pa smo se tako i zadržale više od planiranog...site i nasmijane.

DSC_0117

Kutijica u kojoj dobijete račun i porukicu :)

DSC_0121

Malinovac

Moj 'hand model' u pozadini :) Osim eko sirupa koje smo pile, možete naručiti smoothie, svježe cijeđene sokove, isprobati neke od Harissa čajeva ili popiti kavu s dodatkom sojinog/bademovog mlijeka.

DSC_0127

Sve u svemu, mi smo bile jako zadovoljne i u planu nam je navratiti opet, pogotovo zato što nismo isprobale niti jedan desert.  Sljedeći put ćemo se poigrati s par predjela umjesto glavnih jela tako da ostane prostora :) I da, ne smijem zaboraviti, Ida me molila da spomenem kad već nisam uslikala. Kako se ne bi zabunili, ženski wc označen je s barbie (ona kaže 'barbica' splićanka moja) na vratima, a muški s kenom haha kažem vam, baš neka pozitivna energija u Nishta, navratite.

Broj komentara: 6:

  1. Jako mi se sviđa ovaj koncept i bistro, definitivno ću posjetiti ;)

    OdgovoriIzbriši
  2. I mislila sam da bi se tebi moglo svidjeti :) Mene su baš pozitivno iznenadili i prostorom i hranom, nadam se ćeš imati slično iskustvo :*

    OdgovoriIzbriši
  3. Hvala na preporuci..klopa izgleda odlično!

    OdgovoriIzbriši
  4. Molim ti ;) Baš je bilo fino!

    OdgovoriIzbriši
  5. Sledeći put kad dodjem, nalazimo se ovde :)
    Divno mesto!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Nevena sviđa mi se tvoja ideja :) Hajde, požuri k nama ;)

      Izbriši