I znam da je puno vas koji se bojite navedenih začina, mislite da nećete pogoditi omjere jer ne poznajete okuse ali vjerujete jednostavnije je i ukusnije nego što mislite pa zašto se ne bi isprobali baš na krilcima?
Pustite pećnicu da odradi posao za vas...
Potrebni sastojci/otprilike 3 porcije
1kg pilećih krilaca
3 žlice umaka od soje
1 žlica sambal oeleka (chilli, tabasco...bitno da je ljuto)
sok 1/2 limuna
1 žlica meda (malo bolje zagrabite :) )
1 žlica đumbira (sušeni ili svježe ribani)
2 protisnuta češnjaka
2 žlice sezamovog ulja (ako nemate bit će ok i bez)
mladi luk ili vlasac
žlica tostiranih sjemenki sezama
Postupak
1. Ja sam razrezala krilca i odvojila samo one mesnate batačiće, a od samih krila sam skuhala juhu :) Ali vi naravno možete iskoristiti sve jer je jednako ukusno. Također, djelomično sam odstranila kožicu, nema smisla skroz ju micati jer daje velik dio okusa.
2. Krilca stavite u zdjelu, začinite navedenim sastojcima pa dobro izmješajte. Ako imate vremena bilo bi dobro da malo odstoje u toj marinadi, barem sat vremena.
3. Zagrijte pećnicu na 230oC, krilca rasporedite po plehu kojeg ste prethodno obložili masnim papirom pa pecite 35-40min, sve dok se umak nije reducirao i lijepo obložio krilca. Zadnjih 5min možete i grill uključiti. Također bi bilo dobro da ih par puta okrenete za vrijeme pećenja kako bi se umak ravnomjerno rasporedio.
4. Posipajte sa sjeckanim mladim lukom/vlascem i tostiranim sjemenkama sezama, poslužite toplo.
-> Mi smo krilca servirali na pireu od boba sa salatom od matovilca :) Također možete kao prilog složiti coleslaw salatu, grah salatu ili kurkuma stir fry rižu...a možete jednostavno jesti sama krilca, onako prstima, skroz se umrljati i guštati :)
Joj kako fino izgledaju, super!
OdgovoriIzbriši