Potrebni sastojci/18 cupcakeova:
Cupcakes biskvit:
- 240gr brašna
- 150gr maslaca
- 100gr šećera
- 2 žlice meda
- 3 jaja
- 100ml mlijeka
- žličica ekstrakta vanilije
- 1 vrećica vanil šećera
- 1 vrećica praška za pecivo
- 2 žličice Harissa mješavine začina za medenjake
-> kako bi ispali tamniji smanjite šećer pa dodajte žlicu MELASE, ja je nisam imala tada u kući :)
Frosting-krema:
- 300gr sirnog namaza (sobna temperatura)
- 50gr maslaca (sobna temperatura)
- 200gr šećera u prahu
- 1 žličica cimeta
- 1 žličica ekstrakta vanilije
Mini Gingerbread čovječuljci:
- 250 gr glatkog brašna
- 80 gr šećera (ako imate smeđeg još bolje!)
- 3 žlice meda
- 2 mala jaja
- 50 ml vode
- 1 žličica praška za pecivo
- 2 žličice Harissa mješavine začina za medenjake
- 1 vanil šećer
1. GINGERBREAD MAN
Zamjesite tijesto za gingerbread čovječuljke jer mora odstajati na hladnom barem 2 sata :) Nakon što je tijesto odstajalo, razvaljajte ga na pobrašnjenoj površini na otprilike 0,5cm debljine. Mini modle kupila sam van hrvatske ali mi je vlasnica dućana Sol i papar došapnula da ih možete kupiti i kod njih! Ali također se možete poigrati i mini zvjezdicama npr. sve su to ionako Božićni motivi :)
Poslažite ih na pleh koji ste obložili papirom za pečenje pa ih pecite na 160-180 oC 8-10min, vrlo je bitno da ih ne presušite jer kad se rashlade postat će pretvrdi! Od ove količine tijesta dobit ćete više medenjaka nego što vam je potrebno za cupcakeove pa ih lijepo spremite u posudu i servirajte drugi dan uz čaj :) Pospremljeni u kutiji mogu dugu stajati, tako da ne brinite.
2. CUPCAKES
Dobro izmiksajte šećer i jaja. U posebnoj zdjeli pomješajte suhe sastojke, pa onda u njih postepeno dodajte sve ostale vlažne sastojke kao i smjesu šećera i jaja. Gotovu smjesu rasporedite po muffin košaricama, najbolja vam je mjera žlica za sladoled, ako ju naravno imate. Ako ne, napunite ih malo više od polovice.
Pecite ih na 180 0C otprilike 15min. Izvadite ih pa pustite da se hlade u plehu 5-10min, zatim ih izvadite na rešetku za hlađenje. Tek kad su se potpuno rashladili možete krenuti na ukrašavanje.
3. FROSTING-KREMA
Sirni namaz i maslac na sobnoj temperaturi miksajte nekih 5 min pa dodajte šećer i začine i miksajte dok ne dobijete glatku pjenastu kremu. Stavite ju u vrečicu za ukrašavanje i pustite dalje mašti na volju :)
Najbolje je smazati ih isti dan ali biti će ukusni i dan nakon, najbolji su na sobnoj temperaturi :)
Uživajte u ovom predblagdanskom raspoloženju, pecite kolače i volite se <3
Nema komentara:
Objavi komentar