Sastojci po sjećanju
- 2-3 svježa krastavca (što ravnija)
- svježi vlasac
- 1 svježa crvena paprika ili chilli paprika ako volite ljuto
- 1 sirni namaz 150g (ovaj novi Vivis je odličan)
- 2 male konzerve tune (koristila sam Rio Mare)
- 1/2 češnjaka
- par kapi limuna
- papar
-> ukoliko imate onu malu spravicu/nožić za guljenje limuna onda ćete ove crte po krastavcu lako napraviti, a ako nemate možete pokušati s vrhom vilice. Također ih možete 'ukrasiti' s onim nožićem za guljenje krumpira :)
1. Ocijedite dvije konzerve tune od ulja i zajedno sa sirnim namazom ubacite u posudu u kojoj ćete sastojke zajedno izmješati, odnosno izmiksati štapnim mikserom (ako ga imate) u glatku kremu. Po želji dodajte koju kap limuna, malo papra i samo pola jednog češnjaka.
2. Kremu od tune prebacite u malu plastičnu vrećicu za zamrzavanje i odložite u hladnjak.
3. Operite krastavce i pokušajte napraviti crte kako sam opisala gore.
4. Zatim ih narežite na podjednake kriške, debljine 1cm i lagano izdubite žličicom ili nožićem, kako vam je lakše.
5. Izdubljene krastavce poslažite na dekorativni tanjur spreman za serviranje. Uzmite vrečicu s kremom od tune iz hladnjaka, škarama odrežite čošak i na taj način ćete lakše ravnomjerno napuniti izdubljene krastavce.
6. Za kraj sitno narežite vlasac i crvenu papriku pa posipajte po krastavcima.
Super, jednostavno i fino :)
OdgovoriIzbrišiHi Chef,I kinda, sorta made this same dish the other day but did trick it up a bit.Instead I added some tomato sauce, loads of gailrc, a smidgen of apple cider vinegar, a packet of sodium laden Sazon Goya with culantro and achiote, sofrito and a boatload of green olives and capers served over steamed rice.Even my finicky lady-friend thought it was delicious.And I'll also have ya know that I elected to drink my bottle of merlot rather than cook with it. I'm just saying. :)
OdgovoriIzbriši