Volim Split. Svaki put kad ga posjetim okidam fotke kao da mi je prvi put. Ovaj put su se stvari idealno poklopile, par sati do katamarana za Hvar, prijateljica kasni, dečko u posjeti roditeljima...kiša je stala, sunce je zasjalo, a baterija novog fotoaparata puna. Biftek u ulozi turista! Mislim da sam poprilično uvjerljiva, čak su mi nudili aranžmane na engleskom.
Kako trenutno vladaju velike vrućine u Zagrebu neću vas daviti s puno texta, teško je i čitati ovih dana, znam, ali mislim da će vas fotografije barem malo osvježiti. Nakon njih pročitajte i pogledajte kako je bilo meziti u Zinfandel baru.
Osim što sam imala vremena da glumim turista stigla sam i do nedavno otvorenog Food&Wine bara Zinfandel smještenog u staroj gradskoj jezgri. Polu-otvorenog tipa, vrlo ugodnog ambijenta i zanimljivog uređenja ističe se na splitskoj gastro sceni. Svaka čast vlasnicama na ideji. Usluga također na razini, nasmijani konobari, upoznati s ponudom, znaju o ćemu pričaju.
Naručujemo platu naziva 'svega po malo' i dvije kave, tek je podne pa će vinska lista pričekati neki drugi posjet Splitu. Plata stiže na dva kata i platnenom vrečicom s 3 vrste kruha. Riblji dio sastavljen od mariniranih inćuna, dimljene tune, tuna paštete, maslina u ulju, našlo se tu i malo motra i JEDNA slatko-kisela papričica. Donji kat je definitivno bio mnogo ukusniji od gornjeg, osrednjeg pršuta, bezukusne kobasice i definitivno premalom količinom sira... za 150kn mogli su to i malo bolje, barem što se mesnog dijela tiče. Osim hladnih plata nude i topla jela pa se tako nadam da ću imati priliku ponovno navratiti i isprobati nešto s te liste.
Samo neka je što više tapas barova u Hrvatskoj, ja sretna.
Nema komentara:
Objavi komentar