ponedjeljak, 2. lipnja 2014.

Je li ovo naš novi dom?

Preselili smo. Službeno je, a i dalje tako neobično, kao da razgovaramo o nekim drugim ljudima, nekom drugom paru. Kao da nije za stalno, već kao da smo na nekom dugom izletu. Možda se tješim, bježim od nostalgije i osjećaja da mi nedostaju ljudi koje volim, a možda je jednostavno sve sjelo na svoje i od prvog dana osjećam da je ovo moj novi dom i da će sve biti dobro? 



Polako se navikavamo, na naše nove uloge, novi stan, nove susjede, novi kvart, novu klimu, nova pravila... Puno je 'novog' to je sigurno! Takvi novi dani su jako zanimljivi i brzo prolaze, svaki dan otkriješ novu ulicu, novo mjesto za popiti kavu (wi-fi mjesta gdje te neće potjerati nakon što već 2 sata sjediš sam i piljiš u svoj mobitel), kao i mjesta gdje se više nećeš vratiti, novu aplikaciju za naručiti povoljniji taxi, zaboraviš da ti je Oyster prazan pa naučiš žicati vozača u busu da te pusti jer se voziš samo 3 stanice...čak su i dani bez interneta i televizije brzo prolazili, naučiš puno stvari sam o sebi, družiš se sa svojim mislima, više čitaš, više razgovaraš, više šećeš... 

Obvezna literatura :)
Novi kuhinjski počeci

Neki dan spojili su nam internet, nakon punih mjesec dana u stanu, a dan nakon stigla je i televizija, tišina je nestala i krenule su internet narudžbe! To sam čekala :) Za razliku od Zagreba ovdje nemamo auto i nakon što smo iskusili vožnju busom iz Ikee, natrpani svime što smo fizički mogli prenesti do stana, spas smo pronašli u online narudžbama. Većinom su besplatne, birate vrijeme kad želite dostavu, a i ako vas nema kod kuće u zgradi postoji concierge koji će preuzeti paket za vas i o istome vas obavijestiti. Nakon drndanja u busu od Ikee ovo je pravo osvježenje, u petak sam čak i namirnice naručila i dočekala svoju prvu Waitrose dostavu :)

Živimo u novoj zgradi u blizini Citya, susjedi su nam kinezi, rusi, francuzi, britanci...barem ovi koje sam do sada srela u stubištu ili upoznala u liftu. Da, svi vam pruže ruku u liftu i kažu par riječi o sebi i kad su uselili, jako lijepo. Polako se navikavam na novu kuhinju, drugačije okuse, nove namirnice i nakon ovog posta, obećajem, stiže post s receptom. Od kad smo ovdje uživamo u raznim varijantama doručka pa bi voljela neke od tih ideja podijeliti s vama ako ste za? Vikendom treba uživati pa zašto ne početi od bogatog doručka.

Moram se pohvaliti da sam u međuvremenu upoznala i nekoliko hrvatica koje žive u Londonu, svaka sa svojom životnom pričom, neke sam sama kontaktirala, a neke su pronašle mene. Neobično je to, nalaziš se s ljudima koje nikad prije nisi vidio, sjednete i pokušavate u sat vremena ispričati svoje životne priče, želiš se svidjeti, ne želiš biti dosadan... ma znate, kao da ste izašli na blind date haha 
Ali opet, koliko je to iskustvo zapravo nezgodno toliko ste sretni jer ste u velikom nepoznatom gradu našli još nekog 'svog'.  

Jedan od mnogih pubova na putu od Notting hilla prema Kensingtonu


Vikendima i dalje ležimo na zelenoj travi, obilazimo parkove (da, uvijek postoji još neki park koji niste vidjeli), food markets (da, uvijek postoji još neki food market koji niste posjetili), lovimo sunce i istražujemo ponudu rooftop terasa. Planiramo vikend izlete, sljedeći su Bilbao i San Sebastian sa svojom bogatom ponudom tapasa, a dobro znate koliko ih volim. 

Brighton na jugu Engleske smo trebali posjetiti ovaj vikend ali stigli su nam prijatelji s tog istog juga pa smo se ipak odlučili na istraživanje noćnog života. Tako smo ga dobro istražili da će nedjelja u Brightonu pričekati neku drugu nedjelju, neku trijeznu odmornu nedjelju...

Oldtimer ljepotica
Kensington Roof gardens pogled
Whole Foods najfiniji piknik u Kensington gardens

Happy Sunday
Špijuniram iz zasjede








Idemo do kraljice na čaj



Royal Albert Hall u daljini

Iz ovog posta savršeno je jasno da vam nisam dugo pisala pa sam o svemu htjela napisati barem nešto, ali to je nemoguće. Toliko je toga što vam želim pokazati, ispričati da je jednostavno nemoguće natiskati u jedan post, a da vas količina teksta ne prestraši.

Fotoaparat je ovdje, kuhinja je opremljena, internet je in the house, spremna sam za nove postove iz novog grada!

Zahvaljujem svima što ste i nakon dvije godine i dalje ovdje i pratite me, bez obzira na pauze nekad dulje i od 3 mjeseca i bez obzira što u zadnje vrijeme više pišem nego kuham.

Hvala vam <3

24 komentara:

  1. prekrasne fotke,baš mi se čini da vam je lijepo tamo :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Drago mi je da ti se svidaju :) Hvala ti! Lijepo nam je jako, pogotovo kad je suncano haha

      Izbriši
  2. fotografije su upravo prekrasne! reportazica super :) i jedva cekam nastavke, bez obzira imali oni recept ili ne :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Joj bas ti hvala draga <3 Mogu ti reci da cesto mislim na tebe, u kuhinji posebno nakon sto si me upozorila da pazim jer u startu necu bas biti dobra kuharica hahah proces upoznavanja s novim namirnicama u tijeku, ali sve je bolje priznajem, sve sam manje pogubljena :))

      Izbriši
  3. Baš mi je drago da ste smjestili i da Vam je udobno. Fotke su prekrasne!

    OdgovoriIzbriši
  4. Darlin', polažem u tebe velike nade i u tvoj izbor kafića, restorana i parkova kad jednom dođem...
    Pusa, uživajte!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Zato neces doci jednom nego vise puta, lista je svakim danom sve dulja i dulja :*

      Izbriši
  5. Sad mi je malo toplije oko srca kad sam ovo procitala i vidjela.. :) A bas sam putovala u mislima, čitajući.. :) :*

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Drago mi je da si mi barem u mislima doputovala :*

      Izbriši
  6. kod susjeda je trava zelenija a ova je stvarno zelena.j
    edva čekam nove recepte!!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Kao što sam i u prošlom postu napisala, zelenije ne može haha :***

      Izbriši
  7. Meni to sve miriši na romantiku...Uživaj :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Da, online dostave su jako romanticne :D haha hvala vam :*

      Izbriši
  8. predivne fotke....baš sam uživala u postu...nadam se uskoro novim :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala ti puno, drago mi je da si uzivala <3 I ja uzivam u vasim komentarima!!

      Izbriši
  9. Ovo je sve tako divno!!! Želim vam sve najbolje u novom stanu! Uživajte! :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Joj Miki puno ti hvala, uživamo i nadam se da ce to stanje potrajati ;)

      Izbriši
  10. Čestitam na stančiću. Sada više neće dolaziti vatrogasci...hahaha. :D

    Dokle god ovako pišeš,a može i sa više predivnih fotki, nije uopće problem što nema recepata. :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Vidi se tko prati moje postove hehe puno ti hvala Kristina <3 Kuhat cemo, pisati i dalje se ovako virtualno druziti :)

      Izbriši
  11. Predivno! Hajde još lutanja i slikica :-)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Bit ce bit ce, fotoaparat je stalno pun novih fotografija ali bojim se da cu vas zatrpati :)

      Izbriši
  12. Jooj super je post :) Slike su predivne i želim ti svu sreću :*

    OdgovoriIzbriši